CNC Lazer kesim nedir?

Lazer kesim; Demir, bimetal, alüminyum, Paslanmaz ve metal malzemeleri kesmek için tercih edilen  ve genellikle endüstriyel üretim için kullanılan ve aynı zamanda okullar, kobiler ve hobi uzmanları tarafından kullanılmaya başlanan bir teknolojidir. Lazer ile kesme işlemi, çoğunlukla optik aracılığıyla yüksek güç üreten bir lazerin çıkışını yönlendirerek gerçekleşir. Lazer optiği ve CNC, üretilen malzemeyi veya lazer ışını yönlendirir ve kendi amacı için kullanılır. Malzemeleri kesmek için kullanılan bir ticari lazer, malzemeye kesilecek desenin CNC veya G kodunu takip etmek için bir hareket kontrol sistemi içermektedir. Odaklanmış lazer ışını malzemeye yönlendirilir; daha sonra eritilir, yanar, buharlaşır veya bir gaz püskürterek atılır, yüksek kaliteli yüzey kaplamalı bir kenar bırakır. Endüstriyel lazer kesiciler, düz levha malzemelerin yanı sıra profil ve boru malzemeleri kesmek için kullanılır.

Buharlaşmada; standartlaşmış işlerin kesilmesi, malzemenin yüzeyini kaynama noktasına ısıtır ve bir anahtar deliği oluşturur. Anahtar deliği, deliği hızlıca derinleştirecek şekilde soğutma hızında ani bir artışa neden oluyor. Delik derinleştikçe ve malzeme kaynar hale geldiğinde, oluşan buhar eritiyi dışarı üfleyen erimiş duvarları eritir ve deliği çok daha büyütür. Ahşap, karbon ve termoset plastikleri gibi erimeyen malzemeler genellikle bu yöntemle kesilir.

Buharlaştırarak kesme

Eritip işleme

Eritme ve darbe veya füzyon kesimi, bimetal materyali kesme alanından üflemek için yüksek basınçlı gaz kullanır ve bu da güç ihtiyacını büyük ölçüde azaltır. İlk önce malzeme erime noktasına kadar ısıtılırsa bir gaz püskürtmesi, eritilmiş malzemeyi işlemden dışarı atar ve böylece malzemenin sıcaklığını daha da yukarı kaldırma ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu işlemle kesilen malzemeler genellikle metallerdir.

Yarı Sert malzemeler termal kırılmaya, özellikle de termal stres kırılmasında kullanılan bir özelliğe duyarlıdır. Yüzeye odaklanan bir ışın yerel ısıtma ve termal genleşmeye neden olur. Bu, kirişin hareket ettirilmesiyle yönlendirilebilecek bir çatlak ile sonuçlanır. Çatlak m / s sırasına göre taşınabilir. Genellikle cam kesiminde kullanılır.

Termal gerdirme